Wiki

Ayuda y documentación / Ajuda i documentació

Eines de l'usuari

Eines del lloc


ca:faqs-preguntas-frecuentes:como-solucionar-problemas-imprimir-tcq-adobe-pdf

Categories TCQ FAQs - Preguntes freqüents

Com solucionar problemes en imprimir des de TCQ a Adobe PDF o qualsevol altre impressora virtual

Si apareixen problemes en imprimir des de TCQ a Adobe PDF (o qualsevol altre impressora virtual), la primera prova és fer alguna impressió des de TCQ a una impressora real (física). Si aquesta impressió es completa correctament, llavors el problema no és a TCQ.

En el cas d'imprimir a Adobe PDF des de TCQ, amb algunes versions i amb alguns mòduls en concret es produeix un bloqueig general del sistema quan aquesta impressora virtual està configurada per a sol·licitar el nom i la localització de l'arxiu amb la captura de la impressió.

Per a reproduir el problema i intentar localitzar el seu origen, es va adquirir una llicència d'Adobe Acrobat (que inclou la impressora virtual Adobe PDF). Es va depurar el codi font de TCQ, seguint el procés d'impressió pas a pas, i es va comprovar que el bloqueig general del sistema el produeix Adobe PDF just en el moment en què hauria de mostrar el quadre de diàleg perquè l'usuari indiqui el nom i la localització de l'arxiu amb la captura de la impressió. En qualsevol altre escenari (impressora real, altres impressores virtuals, Adobe PDF configurat segons s'indica a continuació) aquest bloqueig no es produeix.

No és possible per part nostra solucionar un problema produït per elements externs, així que vam contactar amb el servei de suport d'Adobe per a exposar-los el problema i intentar que ens proporcionessin una solució. El procés va ser infructuós i no ens van proporcionar cap solució al problema.

Solucions alternatives

Indiquem a continuació algunes solucions alternatives. Estan ordenades de major a menor idoneïtat segons el nostre criteri.


(A): Configurar Adobe PDF perquè no sol·liciti el nom i ubicació de l'arxiu

Si el problema s'està produint amb Adobe PDF, la nostra recomanació és provar aquesta configuració alternativa que normalment soluciona el problema, canviant el comportament de la captura d'impressió:

 1. Accediu a la Configuració de Windows.
 2. Feu clic a Dispositius.
 3. Feu clic a Impressores i escàners.
 4. A la llista d'impressores, localitzeu la impressora d'Adobe PDF.
 5. Feu clic a sobre de la impressora d'Adobe PDF.
 6. Feu clic al botó Administra.
 7. Feu clic a Preferències d'impressió.
 8. Feu clic a Configuració d'Adobe PDF.
 9. Al desplegable Carp. sortida d'Adobe PDF: canvieu de Sol·licitar nom de fitxer Adobe PDF a Documents\*.pdf. Fent clic al botó Examinar podeu escollir una altre carpeta com a destí dels arxius PDF.
 10. Al desplegable Reemplaçar el PDF existent: canvieu de Sempre o Preguntar sempre a Mai.
 11. Feu clic a Acceptar.


(B): Utilitzar una impressora virtual de PDF gratuïta

:!: Important: Aquesta informació és relativa a programes aliens a l'ITeC, així que es proporciona sense cap tipus de garantia d'idoneïtat ni funcionament.

Utilitzar alguna de les moltes impressores de PDF gratuïtes que hi ha disponibles a Internet. Les basades en el motor de Ghostscript acostumen a funcionar sense problemes. Podeu trobar un llistat (en anglès) en aquesta pàgina de Wikipedia.

A l'ITeC fem servir de forma habitual PDFCreator (de pdfforge) amb bons resultats. La seva llicència permet l'ús gratuït i il·limitat en àmbits comercials.


(C): Utilitzar Microsoft Print to PDF

Utilitzar la impressora virtual Microsoft Print to PDF que ja ve incorporada a les versions actuals de Windows (10 i 11).


(D): Imprimir a format XPS

Imprimir a format XPS, fent servir la impressora virtual Microsoft XPS Document Writer que ja ve incorporada a les versions actuals de Windows. A continuació, obrir l'arxiu XPS amb el Visor de XPS (també incorporat a Windows) e imprimir des de aquest a Adobe PDF.


Altres preguntes freqüents

Categories TCQ TCQi BEDEC DicPla Llicències Varis

ca/faqs-preguntas-frecuentes/como-solucionar-problemas-imprimir-tcq-adobe-pdf.txt · Darrera modificació: 2024/02/20 12:51 per ffranco

Donate Powered by PHP Valid HTML5 Valid CSS Driven by DokuWiki