Eines de l'usuari

Eines del lloc


Barra lateral

Aquesta traducció és més antiga que la pàgina original i pot estar desactualitzada. Veure que ha canviat.
Traduccions d'aquesta pàgina:

Accessos ràpids


ca:tcqi:tcqi_modulos:tcqi-cer-inicio:comportamiento-cer

Comportament general del mòdul de Certificacions

El mòdul de Certificacions del TCQi permet l'elaboració de les certificacions de l'obra, realitzades a partir d'un pressupost creat amb el mòdul de Pressupost del TCQi.

També permet conèixer, en tot moment, l'import total final més probable de l'obra, basat en les modificacions produides respecte del pressupost original. Això és possible a partir de l'introducció de les desviacions generades fins a la data d'anàlisi i, també, de les que s'estimin que es produiran fins al final de l'obra.

El sistema conté les dades de totes les certificacions realitzades fins a la data actual.

Sols es pot tenir activa la última certificació de l'obra. La resta de certificacions es poden consultar, però no modificar.

Les dades de la certificació s'introdueixen al nivell de les línies del pressupost.

Es contemplen dos tipus de dades de certificació:

  • Acumulat: s'introdueixen en la certificació les quantitats executades des de l'inici de l'obra. La quantitat executada en un periode s'obté per diferència entre la quantitat executada acumulada en el periode actual, i la quantitat executada acumulada en el periode anterior.
  • Mensual: s'introdueixen en la certificació les quantitats executades en el periode actual. La quantitat executada acumulada s'obté per l'addició de les quantitats executades en els diversos periodes, des de l'inici de l'obra fins al moment actual.

Per obtenir les certificacions i les desviacions en un determinat periode de seguiment s'introdueixen, en les línies del pressupost de l'obra, dos tipus de valors:

  • Les quantitats executades, que representen el progrés de l'obra en el moment de la certificació. Es poden indicar tres valors, relacionats entre ells i que són: la quantitat executada, l'import executat, o el percentatge executat respecte de la quantitat pressupostada.
  • Les quantitats estimades, que representen el que s'estima que falta per a la conclusió de l'obra. La relació d'aquestes quantitats amb les executades i les pressupostades permet obtenir les desviacions actuals i les desviacions estimades per al final de l'obra.
ca/tcqi/tcqi_modulos/tcqi-cer-inicio/comportamiento-cer.txt · Darrera modificació: 2019/01/08 10:18 per acalsina