Accessos ràpids
Accessos ràpids
La finalitat del mòdul del Pla de Treball del TCQi és la de poder fer la planificació i el seguiment temporal de l'obra.
Amb els mòduls del Banc i del Pressupost es defineixen les diverses unitats elementals que composen l'obra. Aquestes unitats descriuen, amb el màxim detall, cada una de les operacions a realitzar i, també, les valoren econòmicament.
El mòdul del Pla de treballs descomposa l'obra en un altre tipus d'elements, els quals descriuen les diverses feines que s'hauran de fer per realitzar l'obra. Aquests elements s'anomenen les tasques del pla de treballs, les quals estan relacionats entre si per mitjà dels lligams. Aquests estableixen un sistema de prioritats i de depèndencies entre les tasques del pla, constituint el que s'anomena una xarxa de precedències múltiples. Dit d'una altra forma, el pla de treballs indica de quina manera es pensa construir l'obra, explicant el què s'ha de fer i en quin ordre.
Un altre pas més consisteix en incorporar l'aspecte econòmic a la planificació de l'obra. És a dir, de quina manera s'aniran produïnt les despeses durant el transcurs de l'obra. D'això se'n diu la previsió de certificacions de l'obra, i s'aconsegueix relacionant el pressupost amb les tasques del pla de treballs.
Un cop iniciada l'obra, amb el mòdul del Seguiment Econòmic es poden fer les valoracions econòmiques dels treballs que es van realitzant, és a dir, les certificacions de l'obra.
Aquest seguiment econòmic de l'obra es pot complementar amb el seu seguiment temporal. Aquest es pot dur a terme amb el mòdul del Pla de Treball, i consisteix en anar incorporant a la planificació de l'obra tant la descripció de les feines realitzades com els canvis que s'han previst en les feines que encara estan pendents.
Si s'ha decidit relacionar els dos seguiments de les obres, l'econòmic i el temporal, durant la realització de l'obra això es fa lligant les certificacions de l'obra, incloent l'estimació de les seves desviacions econòmiques, amb les successives actualitzacions del pla de treballs. D'aquesta forma es pot saber la distribució de la despesa de l'obra executada, i de la que encara falta per fer, entre les diverses tasques del pla de treballs.
L'usuari ha de decidir el grau de detall amb el que vol fer aquesta descripció de l'obra, el qual determinarà com han de ser les tasques de la planificació. Hi ha d'haver sempre un equilibri entre aquest grau de detall i l'esforç necessari a l'hora de fer les actualitzacions.
Com a resum es pot establir l'esquema següent:
Definició del pla. S'ha de fer:
Execució anàlisi temporal. Sobté:
Incorporació dades econòmiques. Es necessita:
Execució de l'anàlisi econòmica. S'obté:
Actualització de les dades temporals del pla. Cal fer:
Execució anàlisi temporal, segons la data d'actualització. Sobté:
Incorporació dades econòmiques. Es necessita:
Execució de l'anàlisi econòmica. S'obté:
El format de les dates és “dd/mm/aaaa”. No obstant, també permet el format “dd/mm/aa”, amb el conveni següent per als dos dígits que indiquen l'any:
Per tant, si es vol indicar un any major que 2049 caldrà escriure'l amb quatre dígits.