Wiki

Ayuda y documentación / Ajuda i documentació

Eines de l'usuari

Eines del lloc


ca:faqs-preguntas-frecuentes:como-acceder-usar-banco-bedec-web

Categories BEDEC

FAQs - Preguntes freqüents


Com accedir i fer servir el Banc BEDEC

Adquisició de la llicència

El Banc BEDEC és un banc de preus accessible des de Internet, així que cal tenir accés a Internet i un navegador compatible (Firefox, Chrome o Edge; no és compatible amb Internet Explorer o Safari). Teniu més informació al respecte aquí.

La llicència d’accés al banc funciona mitjançant períodes de subscripció que es poden contractar per mesos o anys. Més informació a la categoria corresponent de la botiga electrònica de l’ITeC o contactant amb el Servei Comercial de l’ITeC.

Es pot contractar l’accés al banc en tres modalitats diferents:

  • BEDEC Consulta: Durant el període de subscripció permet fer consultes il·limitades al banc, però no permet arrossegar els elements a programes de pressupostos.
  • BEDEC Projecte i obra: Durant el període de subscripció permet fer consultes il·limitades al banc, i també permet arrossegar els elements (amb la informació de preus i plecs) a programes de pressupostos.
  • BEDEC Sostenibilitat: Durant el període de subscripció permet fer consultes il·limitades al banc, i també permet arrossegar els elements (només la informació de sostenibilitat) a programes de pressupostos.

Registre a la web i assignació de productes

Per accedir al Banc BEDEC cal que us registreu a la web de l’ITeC. Teniu detallat aquí el procediment per fer-ho.

Un cop registrats, cal que demaneu a l’administrador de les llicències contractades que us assigni els productes corresponents per tenir accés. Teniu detallat aquí el procediment per fer-ho.

Si no sabeu qui és l’administrador, ho podeu consultar d'aquesta forma.

Accés i ús del banc

Un cop ja esteu registrats a la web i se us hagi assignat el producte, ja podeu accedir al banc de preus. Teniu detallat aquí el procediment per fer-ho.

Heu de tenir en compte que la quantitat d’usuaris que poden fer servir simultàniament el Banc BEDEC depen de la quantitat de llicències contractades. Teniu més informació sobre això aquí.

Per poder arrossegar elements des de el Banc BEDEC cap a un programa de pressupostos aquest ha de ser compatible amb el format FIEBDC-3/2016. En aquesta taula podeu veure els programes i versions que són compatibles.

En aquest article (Com adequar els pressupostos a la realitat del projecte i a les condicions de l’obra) és detallen més aspectes relatius a la configuració i ús del banc.

Utilitat Adapta Web

Per poder fer operacions d’adaptació, actualització, comparació, etc. de preus i altres dades entre els pressupostos i bancs de preus locals que tingueu al vostre ordinador i el Banc BEDEC cal fer servir la Utilitat Adapta Web.

El Banc BEDEC té preus des de 2016 en endavant. La Utilitat Adapta Web permet fer operacions amb els preus de 2019 i posteriors. Per adaptar, actualitzar, comparar, etc. preus i altre dades amb preus anteriors a 2019 caldrà fer servir la versió instal·lable corresponent del Banc BEDEC. Teniu més informació al respecte aquí.

Utilitat Favorits

La Utilitat Favorits permet seleccionar elements del Banc BEDEC i descarregar aquests elements en un arxiu BC3 (format FIEBDC-3). Aquest arxiu BC3 és un banc de preus que es pot utilitzar amb TCQ i altres programes de pressupostos compatibles amb el format FIEBDC-3. Un cop descarregat no cal disposar d’accés a Internet ni al Banc BEDEC. L’arxiu conté tota la informació dels elements seleccionats. Permet consultar les dades dels elements, operar amb ells i copiar-los.

La Utilitat Favorits permet que els programes de pressupostos que no són compatibles amb els bancs de preus a Internet (aquesta possibilitat es va afegir en la revisió de 2016 del format FIEBDC-3) puguin utilitzar de forma indirecta el Banc BEDEC. Teniu més informació al respecte aquí.


Relacionat

Altres preguntes freqüents

Categories TCQ TCQi BEDEC DicPla Llicències Varis

ca/faqs-preguntas-frecuentes/como-acceder-usar-banco-bedec-web.txt · Darrera modificació: 2023/09/14 14:29 per ffranco